Utilizari ale fierului vechi de care poate nu stiai

Utilizari ale fierului vechi de care poate nu stiai

March 27, 2022 0 By endy

Ce s-ar intampla daca tot ce a fost folosit odata ar putea fi reciclat si folosit din nou? Ganditi-va la cat de mai buna ar fi o lume in care traim. Mai putin gunoi in gropile de gunoi si oceane, moduri noi si inventive de a folosi produsele, lista poate continua. Desi, din pacate, nu suntem inca acolo, una dintre cele mai frecvent utilizate si importante piese de infrastructura si viata de zi cu zi poate fi. La ce ne referim este fierul vechi.

Fierul vechi, adica metalul care fie a fost folosit si a indeplinit scopul pentru care a fost proiectat, fie este ramas dintr-un alt proiect sau utilizare. Exista numeroase tipuri de utilizari pentru fierul vechi pe care probabil nu le cunoasteti, si site-ul www.fier-vechi.net va prezinta cateva din acestea in continuare:

Conserve

Punerea in conserve este o metoda de conservare a alimentelor pentru a fi livrate de la fabrica la magazin. Bauturile noastre preferate si alimentele conservate tind sa ajunga in cosurile de gunoi inainte de a ajunge vreodata in cosul de reciclare.

Cutiile uzate reciclate pot fi transformate inapoi in cutii noi. O cutie de aluminiu reciclata poate fi reutilizata si poate ajunge inapoi pe raftul unui magazin in 60 de zile de la reciclare. De fapt, potrivit agentiei, producerea de cutii noi din aluminiu reciclat economiseste 95% din energia folosita la producerea conservelor.

A putea elimina in mod responsabil o cutie si apoi a putea vedea acel articol inapoi in magazine in termen de doua luni este o utilizare excelenta a deseurilor, mai ales ca inseamna ca exista mai putina cerere de a procura materiale noi din mine.

Renovarea casei

Un alt set de utilizari a fierului vechi provin din renovarea casei. Multe tipuri diferite de metale sunt folosite in renovari. Cuprul, de exemplu, este un element de baza pentru elementele de incalzire si racire, tevi, fire si aer conditionat central. Fitingurile din alama si otelul inoxidabil pot fi folosite in chiuvete si alte facilitati pentru casa. Cantitatea de metal pe care chiar si un razboinic de weekend o poate folosi intr-un proiect simplu de remodelare este mare.

Odata ce lucrarea este incheiata si proiectul dvs. de weekend este finalizat, luarea cuprului, alamei si a altor metale neutilizate la o unitate de reciclare este o alternativa excelenta la aruncarea lor.

Reciclarea acestor materiale ajuta la scaderea necesitatii de a extrage metale noi si, astfel, se pastreaza mediul. In plus, puteti gasi un sentiment de mandrie stiind ca conductele de cupru pe care le-ati reciclat de la lucrarea de renovare a casei ar putea fi folosite pentru a ajuta la construirea casei de vis a unei alte familii.

Constructii noi

Daca sunteti o companie de constructii/renovare sau demolare, demolarile, reconstructiile si instalatiile noi vor avea ca rezultat volume mari de deseuri si resturi. Fierul vechi va fi unul dintre cei mai mari contributori la acest lucru. Deseurile ar trebui reciclate pentru a putea fi folosite din nou in proiecte viitoare, de aceea factorul numit pret fier vechi este intotdeauna important. De fapt, este foarte probabil sa fi folosit deja deseuri reciclate anterior pentru una dintre utilizarile mentionate mai sus.

Pe langa conservarea resurselor naturale prin excluderea necesitatii de a extrage materiale proaspete, reciclarea deseurilor de constructii/demolare ajuta la economisirea banilor intreprinderilor pe termen lung. In proiectele de dimensiune pe care le asuma marile companii de aceasta natura, volumul de fier vechi de constructii si demolare poate fi destul de mare. Cand deseurile sunt reciclate, aceasta impiedica compania sa fie nevoita sa faca calatorii costisitoare la depozitul de gunoi.