Folie auto Timisoara – De ce aleg soferii sa isi monteze?

Folie auto Timisoara – De ce aleg soferii sa isi monteze?

September 21, 2020 1 By endy

Sunt multe motive pentru care soferii aleg sa apeleze la serviciile unei firme de montaj folie auto Timisoara dupa ce au achizitionat o masina. Pentru multi proprietari de vehicule, intimitatea este o chestiune importanta. In functie de nivelul de opacitate, exista posibilitatea ca un sofer sa vada cu greu in interiorul unei alte masini.

Infolierea geamurilor poate bloca pana la 99% din razele UV daunatoare, lucru care ajuta la mentinerea in stare buna a interiorului masinii, e un alt avantaj subliniat de site-ul web folie-auto.net. In timp, acest lucru face o mare diferenta in ceea ce priveste valoarea vehiculului, cele cu geamurile infoliate tind sa aiba mai putine crapaturi ale tapiteriei de piele, si un grad de decolorare mai scazut al bordului.

Infolierea geamurilor reduce caldura care se acumuleaza in masina cu pana la 70%, lucru deosebit de util soferilor care locuiesc in zona sudica, cu climat calduros. Un alt avantaj obtinut dupa ce ati vizitat un service care monteaza folie auto Timisoara este faptul ca impiedica spargerea geamurilor in cazul unui accident. Desi geamurile masinilor noi sunt toate tratate sau laminate, reducand sansele taierii pasagerilor cu cioburi, adezivul foliei poate reduce numarul pieselor desprinse in eventualitatea spargerii geamurilor.

Procesul infolierii geamurilor

Exista doua optiuni de infoliere a geamurilor dupa achizitia acesteia. Prima optiune este sticla fumurie OEM, care are amestecul de opacizare adaugat in sticla in procesul de fabricatie. Acest lucru creste probabilitatea de a trece chiar si cele mai stricte legi cu privire la gradul de opacitate al geamurilor, avand o nuanta deschisa.

Aceasta este cea mai costisitoare varianta, fiind necesara executarea ei de catre reprezentanta oficiala in momentul achizitiei masinii, sau de un mecanic autorizat dupa ce se achizitioneaza sticla.

De obicei, o folie auto mai opaca este cea mai populara optiune. Cu acest tip de opacizare, sticla geamurilor necesita un tratament special inainte ca o folie polimerica sa fie intinsa pe geamuri. Aplicata corect, acest tip de folie este predispus aparitiei unor bule de aer, asadar se recomanda ca acest proces sa fie executat de un profesionist cu experienta. Aproape oricare service de folii auto Timisoara va va recomanda ca folia sa fie schimbata la fiecare cinci ani, pentru a impiedica craparea sau dezlipirea.

De ce este importanta infolierea geamurilor
Infolierea geamurilor poate sa ajute sau nu in cazul revanzarii unui vehicul. Depinde daca infolierea a fost facuta suficient de repede de la achizitia masinii astfel incat sa protejeze interiorul, un aspect important pentru cineva care cauta sa cumpere o masina folosita. Depinde de asemenea daca acea folie auto este legala in zona in care locuieste cumparatorul.

Un alt aspect de luat in considerare este metoda utilizata pentru opacizarea geamurilor. Daca a fost aplicata de un amator si are bule de aer sau arata rau, nu va fi perceputa ca un avantaj. In ultimul rand, se reduce si la preferinta cumparatorului. Desi proprietarul curent al masinii ar putea sa vada o folie auto aplicata ca pe un avantaj, s-ar putea ca acest lucru sa nu fie valabil pentru un potential cumparator. De aceea este recomandat sa apelati la o firma de folie auto Timisoara profesionista si agreata de Registrul Auto Roman.