Si tu vrei sa slabesti?

Si tu vrei sa slabesti?

June 29, 2018 0 By endy

Aspectul fizic, esential pentru imaginea de sine a individului din zilele noastre. Acest lucru implica sa incercam sa atingem acel ideal de fizic pe care il avem proiectat despre cum am vrea sa fim. Desigur, fiecare imagine de sine difera, iar unii au de mers mai mult sau mai putin decat ceilalti pentru atingerea unui asemenea obiectiv. Destule persoane fac din aceste obiective motivul principal pentru a se apuca de sport sau de sala. Atata timp cat sti unde vrei sa ajungi si de unde pleci, esti pe drumul cel bun . . . sau nu. Ca sa ajungi acolo, trebuie sa sti si cum, iar acel cum reprezinta mijlocul care poate completa o imagine mai de ansamblu asupra calatoriei pe care o incepi. Unii dintre noi, pe parcursul acestei incursiuni uita complet de felul in care ar trebui sa o parcurga, sau de multe ori telul spre care se indreapta. De cele mai multe ori, o inclinare asupra subiectului o constituie o discutie de genul’vreu sa slabesc putin de pe solduri, si de la burta”. Cred ca sunt destule persoane care au auzit sau participat la o asemenea discutie.

Pentru a slabi sau modela anumite zone ale corpului, trebuie lucrat tot corpul. In majoritatea cazurilor, cei care vor sa slabeasca sau sa schimbe ceva la aspectul fizic, doresc sa o faca la nivelul bazinului si abdomenului. Este o dovada clinica faptul ca exercitiile pentru abdomen (abdomenele cunoscute ca si termen general) NU te scapa de tesutul adipos. In general, exercitiile care implica angrenarea tuturor muschilor, cu precadere cei stabilizatori(in unele publicatii de specialitate sun denumiti si gravitationali) sunt cele mai recomandate pentru o eventuala modelare a zonelor bogate in tesut adipos. Este adevarat, stresul asupra unui tesut muscular aplicat regulat si constant va avea un efect de tonifiere si intarire, insa acest lucru de cele mai multe ori apare fara a pierde tesutul adipos din acelasi loc.

In momentul de fata, putem alege dintr-o mare varietate de exercitii si aparate din salile de fitness, pentru a slabi sau modela. In ceea ce priveste modul in care ne continuam calatoria spre aspectul fizic dorit, pentru mine personal exercitiile de baza vor ramane intodeauna reperul principal. Fac referire la exercitiile pe care le facem cu greutatea corpului. Prefer sa ma gandesc la miscarea naturala si programata genetic. Desigur, majoritatea oricarora dintre aparate sunt construite pentru a copia intr-o masura mai mare sau mai mica acele miscari naturale de care aminteam. Spre exemplu, alergatul este cel mai natural mod de exercitiu fizic, si se poate face la fel de natural si pe o banda pentru alergat intr-o sala de fitness. Tot ce trebuie sa ne amintim, odata hotarati sa parcurgem drumul pana la un aspect fizic dorit, este unde vrem sa mergem, si modul in care o facem.