Precizarea surselor cand preiei un text

Precizarea surselor cand preiei un text

July 5, 2018 0 By endy

In blogosfera românească este binecunoscută disputa dintre bloggerii (care preiau un text/o poză – fără sa precizeze sursa) şi bloggerii ce deţin blogul de pe care a fost preluat/ă textul sau poza. Este şi normal ca cei din urmă să fie revoltaţi. Mai nou, disputa aceasta s-a extins foarte mult şi în presa online sau cel puţin aşa pare. Aşa zişii jurnalişti au început să preia texte sau anumite paragrafe de pe unele bloguri mari, să le insereze în articolele lor şi .. să nu precizeze sursa. Dacă faci un asemenea lucru, nu înţeleg de ce te mai numeşti jurnalist şi de ce mai practici această ocupaţie. Este o adevarată lipsă de respect şi de profesionalism, însă .. nu vreau să mă apuc să critic în acest articol. După părerea mea, nepublicarea sursei este metoda de a arăta că tu ai realizat acea fotografie sau tu ai scris acel text. Este o muncă pe care ţi-o însuseşti fără niciun drept.

Textele şi fotografiile de pe acest site pot fi preluate DOAR cu acordul expres al autorului şi cu precizarea OBLIGATORIE a sursei!

De cate ori nu aţi văzut acest text pe bloguri, introdus în footer? Desi pare banal, este pe cât se poate de adevărat. Bloggeri au ajuns în situaţia să afişeze astfel de mesaje doar ca să-i stimuleze pe ceilalţi să precizeze sursa.