De ce merita luata in calcul o campanie SEO

De ce merita luata in calcul o campanie SEO

July 11, 2020 0 By endy

Daca initial era destul de dificil sa avem o afacere online, astazi, datorita faptului ca internetul s-a dezvoltat considerabil, devenind un mediu din ce in ce mai sigur chiar si pentru mediul afacerilor, a determinat aparitia unor numeroase magazine care ulterior s-au transformat in adevarate brand-uri. Acest luru inseamna simultan si un grad de competitie mult mai ridicat care astazi s-a tranferat in mediul online. Pentru a putea inregistra succesul intr-un astfel de mediu insa, trebuie in primul rand sa castigam increderea motoarelor de cautare.

Singura modalitate prin care putem beneficia de o pozitia avantajoasa in cadrul unui motor de cautare este aceea de a ne optimiza site-urile aferente magazinului sau companiei, astfel incat motoarele sa ne ofere o pozitie cat mai avantajoasa. Aceste servicii le putem obtine de la agentii seo specializate. Iata totusi care este importanta serviciilor SEO si cum ne pot garanta acestea succesul unei afaceri pe termen lung.

Importanta serviciilor SEO astazi este data in mare parte de faptul ca aproape toti utilizatorii de internet se folosesc de motoarele de cautare pentru a obtine rezultate la cautarile lor. In acest sens, Google este de departe unul dintre cele mai importante motoare de cautare, avand in vedere faptul ca la ora actuala acesta dispune de cateva miliarde de site-uri web.

Imaginati-va care sunt sansele ca site-ul dumneavoastra sa fie gasit printre cateva miliarde de alte site-uri web. Este adevarat faptul ca cuvintele cheie pe care le utilizam in general, filtreaza enorm rezultatele insa, este practic imposibil ca numai dumneavoastra sa vindeti produsul sau serviciul respectiv. Ceea ce este mai alaramant insa, este faptul ca in general 80% dintre utilizatorii de internet nu cauta mai departe de prima pagina cu rezultate.

Ceea ce serviciile SEO fac in esenta, este practic incearcarea respectarii regulilor pe care le impun in general motoarele de cautare, reguli care au scopul de a imbunatatii experienta unui utilizator atunci cand navigheaza pe internet. Este important de retinut faptul ca SEO nu este un serviciu care are rezultate imediate, ci in timp, in functie de update-urile pe care le lanseaza motoarele de cautare.

Multi webmasteri fac greseala de a renunta la SEO din pricina faptului ca isi doresc rezultate imediate si privesc aceasta optimizare ca pe un cost, ci nu ca pe o investitie cum este in esenta.
Optimizarea pentru motoarele de cautare iti va aduce un trafic important odata ce vei fi pozitionat tot mai sus de catre motoarele de cautare in functie de cuvintele cheie pentru care ati optat.