Inmatriculari auto Timisoara

Inmatriculari auto Timisoara

May 23, 2021 0 By endy

Intrucat procesul inmatricularii unei masini, fie ea noua sau second hand, ee tot mai greoi, tot mai multi vom apela la firmele specializate de inmatriculari auto Timisoara pentru asistenta in acest domeniu. Ca sa aveti o idee generala a ceea ce inseamna contractarea unei firme specializate, este suficient sa cunoasteti faptul ca etapele inmatricularii sunt aceleasi, numai ca timpul de parcurgere al lor este unul mult mai mic, deci timpul pierdut pe la institutiile statului in asteptarea avizelor si semnaturilor este mult mai redus.

Timisoara are destul de multe astfel de firme ce va pot ajuta, zeci de companii private oferind serviciile lor tuturor proprietarilor automobilelor noi ori la mana a doua, si puteti gasi cu usrinta una pe website-ul www.inmatriculariauto.net. In conformitate cu informatiile aflate pe o pagina web a unui site de specialitate, trebuie parcursi nu mai putin de sase pasi in vederea inmatricularii unei masini.

1. In prima faza e necesar de facut un drum pana la RAR, iunde se asigura parcurgerea urmatoarelor etape: omologarea individuala, urmata de indentificarea si autentificarea autoturismelor cumparate din strainatate ori a celor cumparate din tara insa care necesita transferul de proprietate precum si inspectia tehnica periodica (ITP).

2. Un drum la Directia de Impozite si Taxe Locale este obligatoriu, firmele specializate in inmatricularile auto oferind servicii de consultanta ori reprezentarea dumneavoastra in vederea inscrierii masinii. In conformitate cu legislatia actuala, este necesara si prezenta la Directia Fiscala in 30 de zile numarate de la achizitia unei masini, timp in care trebuie sa fie semnata o conventie referitoare la impozitare.

3. Etapa urmatoare este cea in care se solicita aducerea dosarului la Administratia Financiara a sectorului in care domiciliati, in urma sa obtinandu-se o decizie cu privire la timbrul de mediu in situatia in care acesta a fost achitat, sau o adeverinta care sa adevereasc─â plata acestuia precum si nerestituirea sumei corespunzatoare. Suma care a fost declarata in dosar va trebui achitata la casieria Administratiei Financiare ori la Trezorerie.

4. Compania specializata in inmatriculari auto Timisoara garanteaza posibilitatea platii mult mai usoare a taxelor necesare. Astfel, la CEC ori la Posta Romana se achita taxa pentru certificatul de inmatriculare.

5. Inainte de definitivarea procesului, trebuie ca proprietarul masinii sa semneze pe o polita de asigurare de tip RCA. Dupa legislatia aflata in vigoare, aceasta polita va trebui sa fie incheiata doar pe numele proprietarului ea avand nevoie de o minima valabilitate de 6 luni.

6. Dupa ce toate actele au fost obtinute, se va inainta dosarul spre Serviciul de Inmatriculari. Timpul mediu de analiza a respectivului dosar este de 7 zile dar, in cele mai multe situatii, procesul se finalizeaza in 3 zile, perioada dupa care se va elibera certificatul impreuna cu primele numere ale vehiculului.

Dupa cum se poate observa, numarul documentelor implicate in procesul de inmatriculare a vehiculului este unul mare iar perioada lor de obtinere se poate lungi destul de mult. Astfel, majoritatea celor ce ajung in fata acestui proces opteaza pentru o astfel de firma de specialitate, asa incat durata medie a finalizarii dosarului este una mult mai mica in vreme ce stresul ca si desele du-te-vino la Fisc ori RAR se evita cu eleganta.