Inchirierile de apartamente in regim hotelier in Timisoara – O afacere cu mult potential

Inchirierile de apartamente in regim hotelier in Timisoara – O afacere cu mult potential

December 19, 2019 0 By endy

Cererile pentru cazarea in regim hotelier in Timisoara nu sunt comune doar in destinatiile populare de vacanta si turism, dar au crescut considerabil si in marile orase – in zone precum cartierele de afaceri, zonele studentesti si zonele din jurul aeroportului si a centrelor de conferinte.

Toti cei care investesc in imobiliare vor sa aiba cele mai bune rezultate posibile; cu inchirierea pe termen scurt la un tarif zilnic, saptamanal sau lunar, proprietarii reusesc sa faca considerabil mai multi bani decat in cazul in care ar inchiria pe termen lung.

Un motiv in acest sens este faptul ca tot mult mai multi profesionisti din intreaga lume acum lucreaza cu contract temporar, nu full-time, si prefera sa inchirieze un apartament in regim hotelier in Timisoara cand trebuie sa lucreze timp de cateva saptamani sau luni, in loc sa stea intr-un hotel sau o casa de oaspeti. Cu toate acestea, investitorii imobiliari ar trebui sa cantareasca foarte atent argumentele pro si contra inainte de a decide sa intre pe aceasta piata.

Bineinteles ca toti cei care cumpara o proprietate in imobiliare vor sa vada cele mai bune rezultate posibile, iar prin inchirierea pe termen scurt la un tarif zilnic, saptamanal sau lunar, proprietarii sfarsesc prin a face mai multi bani decat in cazul in care ar inchiria pe termen lung.

Inchirierea pe termen scurt ii ajuta pe proprietari sa ridice mult mai usor costul chiriei pentru a face face oricaror majorari ale ratelor dobanzii. Cu toate acestea, investitorii trebuie sa priveasca dincolo de aceste numere si sa ia alti factori in considerare, cum ar fi cererea pietei in zona unde proprietatea este localizata, si ce competitie ar trebui sa infrunte de la unitatile de cazare din aceeasi zona, sau chiar proprietarii de case cu o camera sau doua libere.

Daca va hotarati totusi sa intrati in acest domeniu, firma CazareTM care ofera spre inchiriere apartamente in regim hotelier in Timisoara va dezvaluie cateva lucruri pozitive:

O stare mai buna a proprietatii, si mai putina mentenanta

Chiriasii pe termen scurt, in general, nu vor muta mobila afara si inapoi, nu vor vopsi peretii si nu vor schimba covoarele, proprietatea neavand nevoie de multa munca pentru mentenanta.

Avantaje fiscale

Daca inchiriati proprietatea dumneavoastra pe termen scurt, este posibil sa aveti mai multe costuri pentru reclama, curatare si gestionare de dedus din venitul obtinut din inchiriere. Cu toate acestea, veti avea nevoie de sfaturi financiare profesionale in acest sens.

Flexibilitate

Daca proprietatea este intr-un oras de vacanta, de exemplu, sa o inchiriati in regim hotelier in timpul lunilor de varf va inseamna ca va puteti permite sa o utilizati chiar dumneavoastra timp de cateva saptamani pe an.

Mai putine certuri cu chiriasii

Inchirierea pe termen scurt va reduce posibilitatea de a avea de a face cu scandalagii, cazuri de fraude – mai ales daca aveti un manager bun.

Din pacate, afacerea cu inchirieri in regim hotelier in Timisoara nu este numai lapte si miere. Investitorii se pot ciocni de exemplu de situatia in care asociatia proprietarilor nu permite inchirieri pe termen scurt, doar pe termen lung.

Alte lucruri negative la care sa fiti atenti:

Clienti cu probleme

Este important sa aflati de ce viitorii clienti doresc o cazare in regim hotelier, mai degraba decat un contract de inchiriere pe termen lung, si daca exista orice activitate sau problema financiara de care s-ar putea lovi.

Costurile aditionale

Chiriasii pe termen scurt nu vor plati pentru serviciile municipale, cum ar fi apa si electricitate, mobilier, aparate sau lenjerii de pat, astfel incat va trebui sa alocati un buget si pentru aceste lucruri, precum si pentru curatarea regulata si inlocuirea anumitor lucruri.

Bugetul pentru gestionare

Este nevoie de timp si energie pentru a cauta un nou chirias in fiecare saptamana sau luna si pentru a va asigura ca de fiecare data proprietatea este curata, inventariata si gata pentru urmatorul client. Diferenta in acest caz o poate face ajutorul unui manager experimentat in inchirieri in regim hotelier in Timisoara, el facand marea diferenta intre profit si pierdere.