Tratamentul homepatic mai pe larg

July 21, 2018 0 By endy

Tratamentul homeopatic, folosit atat curativ cat si preventiv, poate duce la niste rezultate excelente, insa pentru ca acest lucru sa se intample e nevoie sa respectam anumite masuri. Sa nu confundam tratamentul homeopatic cu terapiile naturiste pe baza de plante, pentru ca tratamentul homeopatic este mai mult decat atat. Cu toate ca exista anumite controverse cu privire la succesul remediilor homeopate, eficacitatea acestora a fost testata si demonstrata in timp intr-un mod stiintific. Unul dintre principiile de baza ale homeopatiei este cel al similitudinii, adica o substanta care provoaca anumite simptome la un om sanatos poate sa le atenueze la un om bolnav, daca este administrata in cantitati mult mai mici.

Al doilea principiu pe care-l implica tratamentul homeopatic este principiul individualizarii, adica omul este considerat ca un intreg, si se tine cont in cadrul procesului sau de vindecare de contextul specific, inclusiv de factorii emotionali si psihici. Din aceste motive, aceeasi boala va fi tratata diferit la doua persoane diferite, ceea ce confera tratamentului homeopatic originalitatea sa si de ce nu un punct forte.

Tratamentul homeopatic se poate aplica tuturor categoriilor de varsta, de la sugari pana la batrani. De el pot beneficia atat femeile care alapteaza cat si femeile insarcinate. Un alt public tinta este format de cei care prezinta alergie la anumite medicamente. Un aspect extrem de important este acela ca tratamentul trebuie prescris numai de catre medicul specializat in homeopatie, iar remediile pe care acesta le prescrie se gasesc in anumite farmacii. In ceea ce priveste administrarea remediilor trebuie sa spunem ca acestea arata in general sub forma unor granule, solutii sau tablete.

Granulele nu se prind in mana, ci se pun direct pe limba, sau, in cazul copiilor, diluate cu apa fiarta si racita, intr-o lingurita de plastic. Toate aceste remedii se iau de obicei cu o jumatate de ora inainte de masa sau o ora dupa masa. Cel mai frumos lucru este insa acela ca acest tratament poate trata si vindeca o gama larga de boli, ca de exemplu: sinuzita, probleme digestive, raceli, dureri de cap, insomnie, astm bronsic, reumatism, alergii etc. Si cel mai important fapt, fara a avea pretentia ca am enumerat toate avantajele tratamentului homeopat, este acela ca medicamentele naturiste, administrate in doza recomandata, nu dau reactii adverse. Singurele alimente care trebuie evitate din start, inaintea oricarui tratament homeopatic, sunt cafeaua si menta, altfel putand fi anulate efectele benefice pe care acest tip de tratament le aduce din plin.