Motive pentru care merita sa cumperi piese de mobilier second-hand

Motive pentru care merita sa cumperi piese de mobilier second-hand

January 19, 2023 0 By endy

Mobilierul are un rol foarte simplu si anume de a mobila orice incapere, fie ca vorbim de locuinta personala sau de locul de munca. In functie de tipul de mobilier difera si activitatile ce pot fi realizate. Spre exemplu, scaunele si canapelele sunt folosite pentru a sta pe ele, masa pentru a manca si patul pentru a dormi. Nu in ultimul rand, mobilierul mai este folosit pentru activitati de lucru zilnice, cum ar fi pe post de birou sau pentru a depozita diverse obiecte, asa cum sunt rafturile sau dulapurile.

In majoritatea situatiile, mobilierul poate reprezenta produsul de design si poate fi apreciat drept forma de arta decorativa. Acestea fiind spuse, pe langa rolurile practice mentionate anterior, mobilierul poate avea si o reprezentatie simbolica. Exista foarte multe tipuri de materiale utilizate in constructia pieselor de mobilier, cum ar fi lemnul, metalul, plasticul sau altele. Cu toate acestea, in general materialul de baza pentru mobilier este lemnul.

Cum procedezi pentru a gasi cele mai perfecte piese de mobilier second-hand?

Atunci cand cumperi piese dintr-un magazin de mobilier second-hand Timisoara, trebuie sa stii de la inceput ca acestea vor avea oarecare imperfectiuni, dar in asta consta si secretul. Chiar si asa, cele mai multe imperfectiuni nici nu vor fi vizibile, iar majoritatea pasionatilor urmaresc defapt aceste aspecte. Este foarte posibil ca in unele locuri sa observi faptul ca vopseaua este zgariata sau au existat mici lovituri.

Aceste detalii ofera defapt frumusetea mobilierului second-hand si nu este recomandat sa fie indepartate. Practic, in acest mod se observa trecerea timpului si este o dovada perfecta ca mobilierul in cauza este unul rezistent, de calitate. In mod clar la nivel sentimental, un mobilier plin de istorie poate oferi mult mai mult decat o piesa noua cumparata din magazin.

Ce fel de defecte nu trebuie ignorate cand cumperi mobilier second hand?

Chiar daca unele probleme pot fi trecute cu vederea usor, anumite defecte nu ar trebui ignorate niciodata. Acestea sunt: mirosul mult prea tipator, mobilierul tapitat cu galme, pernele diforme, picioarele degradate.

Uite care sunt principalele motive pentru care ar trebui sa cumperi piese de mobilier second-hand:

  • ¬†Achizitionezi mobilier de calitate foarte buna, la preturi reduse;
  • Reduci impactul asupra mediului in mod considerabil;
  • Preturile sunt mult mai bune, mai ales daca faci achizitiile online. Totusi, trebuie sa ti cont ca va trebui sa te duci sa ridici obiectele de mobilier personal sau sa platesti in mod suplimentar pentru transport;
  • Mobilierul second-hand este o optiune foarte accesibila pentru toate persoanele;
  • Contribui in mod direct la protectia mediului inconjurator;
  • Majoritatea magazinelor second-hand sunt detinute de antreprenori romani. Banii raman in tara si nu merg la mari producatori de mobila europeni, constata platforma Mobila-second-hand.ro.
  • Ai sansa sa achizitionezi piese de mobilier unice sau antihcitati pe care nu le gasesti in alta parte. De asemenea, poti sa cumperi produse care nu mai exista in stocul magazinelor.
  • Cumparand mobilier second-hand te asiguri ca la groapa de gunoi ajung mult mai putine ambalaje sau deseuri. Practic, participi in mod activ la procesul de reciclare al plasticului si a altor materiale, in timp ce protejezi padurile.
  • Ajuti la reducerea emisiilor de carbon.

Avand in vedere toate aspectele mentionate pana acum, atunci cand cumperi mobilier second-hand pentru casa sau biroul tau faci o alegere excelenta.